Menu

Otwarcie     开胃菜 

Appetizers

 

A1 

Sajgonki (2 szt)

Spring rolls (2 pcs)

春卷

 

9.-

A1a 

Sajgonki bez mięsa (4 szt)    

Vegetarian spring rolls (4 pcs)

素春卷

9.-

A2 

Chipsy krewetkowe    

Prawn-crackers      

虾片

6.-

A3 

"Wan Ton" smażone w oleju (4 szt)               

Deep fried "Wan Ton" (4 pcs)

炸馄饨

9.-

A4 

Kurczak smażony w oleju                         

Deep fried chicken

炸鸡 

16.-

A10 

Samosa - chrupiące wegetariańskie trójkąciki o smaku curry (6 szt)

Curry trigon (6pcs)                                      

咖哩角

 

12.-

A11

Złote kulki z czerwoną mieloną fasolą i sezamem na słodko (4szt) 

Golden balls with red-beans and sesames    

炸麻球

 

18.-

 

 

Sałatki i Przekąski zimne  沙拉菜和荤素冷盆 

Salads and cold dishes 

B1 

Sałatka pikantna z kapusty                

Spicy cabbage 

辣白菜 

13.-

B2 

Sałatka z kiełków sojowych                   

Bean sprouts salad

豆芽沙拉 

16.-

B4 

Sałatka z białej rzepy                         

White turnip salad

白萝卜丝

16.-

B6 

"Ca-Ce" rzodkiew chińska (solone)                    

Preserved Chinese radish shredded

榨菜

16.-

B7 

Kimczi (po Koreańsku)  

Korean pickles

朝鲜泡菜  

16.-

B8 

Ogórek z czosnkiem                         

Cucumbers with garlic

拌蒜泥黄瓜 

16.-

B9 

Sałatka ze szpinaku o smaku musztardowym Spinach in mustard flavour

芥末菠菜

20.-

B10 

Soja suszona w laskach   

Dried bean stick                   

拌腐竹  

17.-

B11 

Wodorosty morskie z czosnkiem     

Kelp (sea weed) with garlic        

蒜泥海带

18.-

B13 

Tofu smażone po Japońsku                   

Tofu fried in Japanese stlye

拌炸豆腐

17.-

B20 

Uszy wieprzowe                                

Pig's ear

猪耳

19.-

B21 

Ozory wieprzowe                               

Pig's tongue

口条

19.-






B22

Żołądki  wołowe                            

Ox' tripe

牛百叶

22.-

 

B24

Łapki z kurczaka                                 

Chicken's paws

(去骨)鸡爪

18.-

 

B26

Ryba w pięciu smakach                          

Fried fish in mixed flavour

五香鱼

20.-

 

B28

Meduza

Jelly-fish

拌海蛰

32.-

 

B33

Pręga wołowa duszona po Kantońsku      Spiced beef

卤牛肉

22.-

 

 

B34

Bób z solonymi warzywami  

Bean with pickled cabbage             

雪菜豆瓣酥

18.-

 

B37

Ogórek pikantno-kwaśny                  

Spicy sour cucumbers

酸辣黄瓜条  

16.-

 

B39

Chińskie grzyby "Mun"     

Chinese mushrooms "Mun"          

凉拌五味黑木耳

20.-

 

B43

Boczek z czosnkiem na ostro                

Spicy pork with garlic

蒜泥白肉

25.-

 

Zupy

Soups

汤类 

 

 

C1 

Zupa pikantna kwaśna                         

Hot sour soup

酸辣汤

9.-

C2 

Zupa z bambusem i grzybami Chińskimi         

Soup with bamboo shoots & Chinese mushrooms

双冬汤

9.-

C3 

"Wan Ton" pierogi w rosole                    

Soup "Wan Ton"

馄饨汤

9.-

C4 

Zupa z mięsem i rzodkwią Chińską          

Soup with shredded meat & Chinese preserved radish

榨菜肉丝汤

9.-

C5 

Kulki mięsne w zupie z makaronem sojowym 

Meat ball soup with sojabean thread

肉丸粉丝汤

9.-

C7 

Krem kukurydziany z jajkiem

Thick soup with egg and maize

玉米羹

9.-

C8 

Zupa pomidorowa z wołowiną              

Tomato soup with beef

蕃茄牛肉汤 

9.-

 

 

 

 

 

Ryż, Makaron i Dodatki

Staple food

主食类 

 

 

 

 

D1

Ryż Tajlandzki gotowany(mała porcja)

Steamed rice from Tailand (1 person)                                  

泰国香米

(1人份)

5.-

D2

Ryż smażony z warzywami(mała porcja)

Fried rice with vegetables 

菜炒饭 

13.-

D3

Ryż smażony z jajkiem(mała porcja)

Fried rice with eggs

蛋炒饭

13.-

D5

Ryż smażony z kurczakiem

Fried rice with chicken

鸡肉炒饭

29.-

D6

Ryż smażony z krewetkami i szynką

Rice fried with shrimps and ham       

火腿虾仁炒饭 

36.-

D7

Makaron smażony z warzywami (mała porcja)

Fried noodles with vegetables

菜炒面

15.-

D8

Makaron curry z kurczakiem                    

Curry noodles with chicken

咖喱鸡炒面

29.-

D9

Makaron z paskami mięsa i warzywami          

Fried noodles with shredded meat and vegetables

肉丝炒面

29.-

 

D12

Makaron ryżowy smażony z szynką i krewetkami 

Fried rice-flour noodles with ham and shrimps            

火腿虾仁炒米粉

 

36.-

D13

Chleb ryżowy smażony z wieprzowiną i kapustą Pekińską  

Fried rice-bread with meat and Beijing cabbage                       

白菜肉丝炒年糕

36.-

D15   

Pierogi duszone (15 szt.)                

Fried dumplings  

煎饺子(15个)   

32.-

D16

Pierogi gotowane (15 szt.)                  

Boiled dumplings

水饺 (15个)  

32.-     

 

    Potrawy z wieprzowiny

Pork dishes

          猪肉类                                                                 

E1 

Wieprzowina smażona z warzywami (lub na ostro)          

Pork fried with vegetables

什锦肉片

29.-

E2 

Wieprzowina słodko-kwaśna

Sweet & sour pork

古老肉

29.-

E4

Wieprzowina z czosnkiem w podwójnej panierce

Crispy pork fried with garlic

蒜泥猪肉

29.-

 

E5

Wieprzowina w paskach o smaku rybnym       

Shredded pork prepared with fish flavour

鱼香肉丝

36.-

E6

Wieprzowina gotowana(na ostro)              

Hot-boiled pork

水煮肉片

42.-

E8

Nerki wieprzowe duszone

Stir-fried pork kidney

爆腰花

32.-

E14

Żeberka (na ostro lub słodko-kwaśno)   

Spare-ribs (peppery or sweet-sour)

(椒盐或糖醋)排骨  

34.-

E15

Boczek na ostro                               

Stir-fried boiled pork slices in hot sauce

回锅肉

36.-

E16

Wieprzowina w paskach po Pekińsku           

Pork shreds with leek in Beiing style

京酱肉丝

 36.-

E20

Wieprzowina w paskach z pepperoni            

Shredded pork with green chillis

尖椒肉丝

38.-













 

Potrawy z wołowiny

Beef dishes

            牛肉类

 

 

 

F1

Wołowina smażona z bambusem i grzybami chińskimi "Mun"

Beef fried with bamboo slices & Chinese mushrooms "Mun"       

笋片木耳牛肉

35.-

F2

Wołowina smażona z brokułami  Beef fried with broccoli            

西兰花牛肉

35.-

F3

Wołowina gotowana na ostro                   

Hot-boiled beef

水煮牛肉

42.-

F4

Wołowina smażona z zieloną papryką i czarną fasolą        

Beef fried with green pepper and black bean                       

豉椒牛肉

36.-

F6

Wołowina z cebulą

Beef fried with onions

洋葱牛肉

35.-

F7

Wołowina w sosie ostrygowym              

Sizzling beef on a hot plate

蚝油牛肉

39.-

F8

Wołowina duszona w kostkach z ziemniakami

Beef braised with potatoes

土豆烧牛肉

36.-

 

 

 

 






 

Potrawy z kurczaka i kaczki                Chicken & duck dishes

     鸡,鸭

        

 

 

 

G1

Kurczak  z pieczarkami                       

Chicken fried with mushrooms

蘑菇鸡

29.-     

G2

Kurczak curry                              

Chicken curry

咖喱鸡肉

29.-

G3

Kurczak słodko-kwaśny

Sweet & sour chicken

 古老鸡

29.-

G4

Kurczak "Gong Bao" w stylu Sechuan (na ostro)

Chicken in Sechuan style"Gong Bao"

宫爆鸡丁

 

32.-

G6

Kurczak w pięciu smakach

Mix-flavoured chicken

五香鸡

29.-

G8

Kurczak  z suszoną papryką i sezamem

Chicken with chilli and sesame (hot)            (na ostro)    

川椒鸡片

36.-

G10

Kaczka na chrupiąco

Crispy duck

香酥鸭

42.-

G13

Skrzydełka kurczaka "Chongqing" na ostro 

Chicken-wing fried with dried chilli

重庆辣子鸡

36.-

 






 

 

    Ryba-talerz owoców morza       

Fish & Seafood dishes    海鲜, 鱼类

H1

Filet rybny na ostro                            

Fish fillet prepared in Sechuan style

香辣鱼

32.-

H4

Kalmary smażone w stylu Sechuan (na ostro)   

Braised squids in Sechuan style

宫爆鱿鱼

42.-

H5

Kalmary w sosie ostrygowym

Fried squids in oyster sauce    

蚝油鱿鱼

42.-

H7

Krewetki w stylu Sechuan (na ostro) (8szt)      

Prawns prepared in Sechuan style

宫爆大虾

55.-

H8

Krewetki chrupiące (8szt)

Crispy prawns

香酥大虾

55.-

H12

Żabie udka na ostro

Frog thigh (crispy or spicy)  

泡椒田鸡腿   

49.-

H15

Ryba  z Chin

Ribbonfish

红烧带鱼   

49.-

H17

Halibut smażony na brązowo     

Halibut fried with sauce (or steamed,or crispy) 

红烧鳕鱼

49.-

H20

Ośmiornica z porem i peperoni

Octopus with leek and green chillis

葱椒八爪鱼

42.-

H21

Ryba gotowana z musztardowcem marynowanym

Hot-boiled fish fillet with pickled Chinese cabbage

酸菜鱼

42.-

H23

Ryba gotowana na ostro

Hot-boiled fish

水煮鱼片

42.-








 

Talerz jarzyn i Tofu (z mięsem lub bez) 

Vegetable and Tofu dishes (with or without meat)  蔬菜,豆腐类

K1

Mieszanka warzywna

Mixed vegetables

罗汉斋

32.-

K2

Bakłażan o smaku rybnym

Eggplant prepared with fish flavour

鱼香茄子

32.-

K4

Brokuły z czosnkiem

Broccoli with garlic

蒜蓉西兰花

29.-

K5

Warzywa smażone w panierce

Deep fried vegetables

炸蔬菜

32.-

K8

Szpinak smażony z czosnkiem

Spinach fried with garlic

蒜蓉菠菜

32.-

K10

Bakłażan smażony z ziemniakami i peperoni    

Eggplant fried with potatoes and green chillis

地三鲜

32.-

K11

Groszek cukrowy z czosnkiem            

Green sugar-bean with garlic

蒜炒荷兰豆

32.-

 

K13

Tofu "Ma Po" w stylu Sechuan (na ostro)     

"Ma Po" tofu in Sechuan style

麻婆豆腐

32.-

 

K14

Tofu po domowemu

Home-cooked tofu

家常豆腐

32.-

K16

Kapusta pekińska smażona z suszonym tofu 

Beijing cabbage fried with dried bean stick

白菜腐竹

32.-

K19

Warzywa chińskie                           

Rape-greens

小油菜

32.-

Data publikacji: 13.03.2021

Czytaj więcej

Nasze potrawy

Czytaj więcej

Nasze imprezy

Czytaj więcej

Zobacz ciekawostki

Copyright © 2012 Restauracja China Town .Prowadzimy szkolenia kuchni chińskiej

Powered by Globalvanet